fbpx

CORONA

LAATSTE INFORMATIE M.B.T. CORONA

Op 2 juni jl. heeft de Gemeente Assen met instemming van de burgemeester toestemming verleend voor een aangepaste coronaproof TT-Run als sportactiviteit.

Dat is goed nieuws en we zijn daarvoor ook dankbaar. Uiteraard vergt dit van de organisatie en deelnemers de motivatie en verantwoordelijkheid om aan de gestelde voorwaarden en maatregelen te voldoen.

Dit betekent in het kort:

 • Overal 1,5 meter afstand
 • Alleen sport (activiteit) en geen randactiviteiten
 • Geen publiek
 • Tijdsloten geplaceerd op het binnenterrein (250 personen op 5000+ m2)
 • Startgroepen van max 50 personen
 • Continue doorstroming

En daarmee ook:

 • Ruim baan en ‘het heilige asfalt’ bijna volledig voor jezelf
 • Unieke kans in buitengewone omstandigheden warmlopen voor de MotoGP
 • Sporten met toegang zonder testen

— update 28 mei 2021 —

Gezien het openingsplan van de overheid en de positieve ontwikkelingen qua besmettingen heeft de organisatie een zogenaamd corona- veiligheidsdraaiboek samengesteld. Hierin gaan we uit van:

 • Doorstroming. Vanaf aankomst (parkeren) tot aan finish en vertrek wordt je via een korte pitstop op het binnenterrein begeleidt naar de start- finish en vertrek.
 • Verblijfsduur uitsluitend op basis van het doel om te hardlopen op het TT Circuit.
 • Geen nevenactiviteiten.
 • Volledig op 1,5 meter afstand. De (geplaceerde) ruimte die hiervoor beschikbaar is geeft mogelijkheden om hieraan te voldoen.
 • Geplaceerd. Je wordt doorverwezen en begeleidt en neemt achtereenvolgens plaats op de eerst beschikbare plek op het binnenterrein en op de startgrid.
 • Tijdsloten. Per tijdslot geldt een maximum aantal.
 • Aangepaste looproutes met eenrichtingsverkeer.
 • Geen publiek. 

Op basis van bovenstaande is toestemming/ontheffing aangevraagd. Deze is in behandeling. We hopen uiterlijk 8 juni uitsluitsel te geven, het liefst eerder.

— update 7 april 2021 —

De inschrijving is van start gegaan onder aangepaste corona voorwaarden en voorbehoud dat het toegestaan wordt door de overheid. Meer informatie volgt of bekijk de inschrijfpagina. Er is ook een nieuwsbrief verzonden.

— update 5 februari 2021 —

Corona beïnvloedt nog steeds de mogelijkheden die we hebben om de dingen te doen die we graag (anders) wilden. En hoewel perspectief steeds concreter in beeld komt houden we jullie hier graag op de hoogte.

De vraag of we überhaupt dit jaar de TT-Run willen voorbereiden met de gedachte dat we hoe dan ook ons gaan inzetten voor een (aangepaste) editie hebben we positief beantwoord. In eerste instantie zien we de TT-Run echt niet als het belangrijkste in de context waarin we leven. Maar juist omdat we denken dat niet alleen het evenement- maar ook onze boodschap- en de maatschappelijke behoefte naar een uitlaadklep en sociaal naar verbinding maakt het voor ons nog waardevoller en een relevante reden om er voor te gaan.

Op dit moment speelt zich het volgende af ‘achter de schermen’:

 1. Samenwerkingen. Ondanks onze insteek is het belangrijk dat we zorgvuldig met alle betrokkenen van start gaan. Randvoorwaarden daarin zijn dat de overheid die subsidieert zich met ons aan enig risico durft te verbinden. Normaal moet een subsidie 100% terug als het evenement (prestatie) niet doorgaat maar wij wel de kosten dragen (inspanning) voor leveranciers, organisatie, verzekering, inkoop van materialen, marketing en communicatie et cetera. We verwachten in februari hier duidelijkheid over te verkrijgen.
 2. Afspraken en uitwerking van scenario’s qua veiligheid en in lijn van de maatregelen. Hiervoor onderhouden we contact met de Veiligheidsregio Drenthe. Uiteraard blijven we in contact en wellicht zelfs tot na het evenement om samen te werken en kennis te delen.
 3. Afstemming met onze deelnemers. Natuurlijk weten ook onze deelnemers niet hoe de toekomst er uitziet. Toch merken we een enorm enthousiasme als er verantwoord en veilig toch mogelijkheden komen. Wat spreken we af met deelnemers? Wat kunnen we beloven/waarmaken en hoe communiceren we dit zorgvuldig. Welke alternatieven zijn wel of niet interessant voor de deelnemers? We gaan in februari op zoek naar deze antwoorden en hopen ook de voorlopige inschrijving te starten.
 4. Realisatie en keuzes. In afstemming met jullie maken we elke stap naar de toekomst op basis van wat mogelijk is, ieders belang behartigd en wat redelijkerwijs verantwoord en veilig is en mag.

Voor ons blijft het uitgangspunt dat het de moeite waard is om samen de winter (met sneeuw) straks af te sluiten, het voorjaar samen op te trekken om de aanstaande zomer van 2021 gezamenlijk vorm te geven 💚

Huidige vooruitzichten (let op dit zijn onze vooruitzichten en inschattingen gedateerd op de datum bovenaan de pagina):

 • Kleine groepen worden toegestaan (20- 50 of misschien zelfs 100).
 • 1,5 meter afstand (op het hele TT Circuit- de StartGrid en tijdens het hardlopen en finishen).
 • Tot de start een mondkapje dragen.

Mogelijkheden:

 • Starten in tijdsloten.

Aanvullende maatregelen:

 • Corona officials (noodzaak met een knipoog). In de racewereld van de MotoGP zijn de medewerkers ‘officials’. Wij introduceren de corona officials die een vlag omhoog houdt langs het TT Circuit indien je net wat te dicht op een andere hardloper komt. Zo helpen we elkaar aan een geweldige racebeleving in corona stijl.

Feitelijke omstandigheden en bevindingen voorgaande jaren:

 • De start is uiteraard het drukste punt. Na de start zijn na de eerste bocht bijna alle deelnemers verspreidt in een sliert. Er ontstaat al redelijk snel een natuurlijke afstand.
 • Het TT Circuit is wel 10 meter breed. Dat betekent dat er veel manoeuvreer ruimte is om uit te wijken of op 1,5 meter te passeren.
Click to access the login or register cheese

Hallo welkom op de TT-Run website. Ik ben een hulprobot dus geen chat. Maar ik heb wel de meeste antwoorden op veelgestelde vragen dus kom maar op! Ik heb alleen net hardgelopen dus ik zweet een beetje 😅

Heb ik geen antwoord op je vraag? Vul dan het woord contact in. Je kunt dan het contactformulier invullen. Of stuur ons nu een WhatsApp bericht.

Onbeantwoorde vragen deel ik met mijn collega's en zij zorgen ervoor dat ik af en toe wordt bijgewerkt.

Ik heet WooBot en hoe heet jij? Zonder jouw naam kan ik niet verder.