fbpx

UMCG Hartfonds

Het goede doel van de TT-Run is eigenlijk vanzelfsprekend…

De TT-Run en het UMCG Hartfonds hebben elkaar gevonden in de liefde en het gevoel dat we hebben bij het hart. Het UMCG heeft met de afdeling waar onderzoek wordt verricht naar het hart ons overtuigd dat zij ook echt aandacht verdienen. Een regionale verbintenis voor de regio Groningen – Assen maar waar ook heel Nederland en zelfs wereldwijd iedereen met ‘hartfalen’ in welke zin dan ook mee gebaat is. Lees hieronder meer over de activiteiten van het UMCG Hartfonds en wie weet wil je daaraan ook nog extra bijdragen met een donatie aan het UMCG Hartfonds.

Hardlopen voor het <3

Het hart is de motor van het lichaam en is daarom van belang voor ieders gezondheid. Ieder mens wil vrijuit kunnen sporten en bewegen. Ook voor mensen met hartproblemen is het belangrijk om uiteindelijk weer in goede gezondheid te sporten. Het UMCG Hartfonds, en nog specifieker het UMCG Heart-ROCQ programma is er voor mensen die een (open) hartoperatie hebben ondergaan. Het bijzondere aan dit programma is dat patiënten die een wachttijd hebben, al voor de operatie beginnen met revalideren. Daarnaast hoeven patiënten
die deelnemen aan dit programma niet te wachten na de ziekenhuisopname, maar wordt er direct gestart met de hartrevalidatie.

Dit programma verbetert de mentale en fysieke gezondheid van de patiënt vóór de operatie, zodat zij fit mogelijk de operatie ingaan. Op deze manier wordt het risico op complicaties verminderd. Patiënten kunnen dankzij het programma, hun dagelijks leven zo snel mogelijk weer oppakken, met zo min mogelijk ziekenhuisbezoek en medicatiegebruik. Het ultieme doel van het UMCG Hartfonds is om de best mogelijke hartrevalidatie in het zorg-basispakket te krijgen. Om meer aandacht te krijgen voor dit onderzoek werkt het
UMCG Hartfonds dit jaar samen met de TT-Run. Bij het jaarlijkse hardloopevent op het TT-Circuit staat het hart symbool voor de passie voor lopen en gezondheid . Dit komt onder andere terug in de slogan: ‘Start met je hart!’ en sluit ook naadloos aan bij het goede doel van het UMCG.

De organisatie van de TT-Run stelt dit jaar 50 gratis startplekken beschikbaar voor het UMCG Hartfonds. Deze startplekken zijn beschikbaar voor iedereen die in actie wil komen voor hartrevalidatie! In ruil voor deze prominente en gratis startplek inclusief een UMCG programma op het TT-Circuit zamelen de lopers geld in voor het UMCG Hartfonds.

Met de opbrengst van deze actie kan het UMCG Hartfonds betere testen afnemen, beter meten en de hartrevalidatie op maat aanbieden. Hiermee vergroten we de kans dat de best mogelijke hartrevalidatie in het basispakket van de zorg wordt opgenomen. Het ingezamelde geld komt rechtstreeks ten goede aan het Heart-ROCQ programma.

Click to access the login or register cheese

Hallo welkom op de TT-Run website. Ik ben een hulprobot dus geen chat. Maar ik heb wel de meeste antwoorden op veelgestelde vragen dus kom maar op! Ik heb alleen net hardgelopen dus ik zweet een beetje ;-)

Heb ik geen antwoord op je vraag? Vul dan het woord contact in. Je kunt dan het contactformulier invullen. Of stuur ons nu een WhatsApp bericht.

Onbeantwoorde vragen deel ik met mijn collega's en zij zorgen ervoor dat ik af en toe wordt bijgewerkt.

Ik heet WooBot en hoe heet jij? Zonder jouw naam kan ik niet verder.